user_mobilelogo

Showroom

Offerte aanvragen

Contact opnemen

Veelgestelde vragen


Hoe bescherm je een gietvloer tegen krassen?

De grootste boosdoener is binnengelopen zand, dat werkt net als schuurpapier. Zorg daarom voor goede deurmatten en zorg dat iedereen zijn voeten veegt, of zijn schoenen bij de deur uittrekt. Ook viltjes onder de stoelpoten dragen bij aan een krasarme vloer.

 
Repareren jullie ook bestaande beschadigde gietvloeren?

Gietvloer Nederland kan alle gietvloeren repareren of een onderhoudsbeurt geven, ook gietvloeren die niet door onszelf zijn aangebracht. Het resultaat van een reparatie is echter wel afhankelijk van de kwaliteit van de gietvloer en de aard van de schade. Diepe scheuren kunnen na reparatie enigszins zichtbaar blijven.

 
Is een gietvloer met vloerverwarming te combineren?

Ja, een polyurethaan gietvloer laat zich zelfs uitstekend met vloerverwarming combineren. De warmteweerstand van een polyurethaan gietvloer is zo laag dat de vloer snel op temperatuur komt. Sneller dan tegels of een houten vloer. Van alle woningen met een Gietvloer Nederland polyurethaan gietvloer heeft circa 80% vloerverwarming.

 
Is een gietvloer 'stil' genoeg voor een appartement?

Onze gietvloeren hebben een contactgeluidremmend vermogen, echter kunnen wij geen exacte dB waardes afgeven. Contactgeluid zal bij elk appartement andere waardes geven. Dekvloeren zijn dan ook nooit hetzelfde. Zo is er een behoorlijk verschil in contactgeluid tussen zwevende- en niet zwevende dekvloeren, ingefreesde vloerverwarmingsystemen etc. etc.
Wel kunnen we een aantal voorzorgsmaatregelen treffen om de geluidsreductie zo optimaal te benutten. Aan de hand van een geluidsmeting kunnen wij u een helder advies geven over de mogelijkheden, het toepassen van een extra elastische onderlaag biedt in veel gevallen al uitkomst!
Gietvloer Nederland gietvloeren is op geen enkele wijze aansprakelijk voor de mogelijke overschrijding van de zogeheten 10dB norm welke door Vereniging van Eigenaren wordt toegepast.

 
Kan een gietvloer verkleuren?

Er zijn inderdaad gietvloeren die sterk kunnen verkleuren. Bij Gietvloer Nederland hoeft u daar niet bang voor te zijn. Afhankelijk van het gekozen vloersysteem zijn onze gietvloeren zeer kleurstabiel of zelfs 100% kleurecht.

Hoe hygiënisch is een gietvloer?

Bijzonder hygiënisch, gietvloeren zijn de meest hygiënische vloeren die er zijn. Omdat gietvloeren niet-poreus en naadloos zijn kan vuil er niet intrekken. Een gietvloer is dan ook snel en eenvoudig te reinigen; schoon is echt schoon. Dat is ook de reden dat gietvloeren veelvuldig worden toegepast in ruimtes waar hygiëne heel belangrijk is, zoals ziekenhuizen en cleanrooms.

 
Wat is de ideale ondergrond voor een gietvloer?

Een gietvloer kan in principe op elke ondergrond op voorwaarde dat deze sterk, stabiel en vochtvrij is. Gietvloer Nederland zal altijd controleren of de ondergrond aan deze voorwaarden voldoet. Mocht de basis voor een gietvloer te wensen overlaten dan kunnen wij deze alsnog geschikt maken.

 
Kan een gietvloer op elke bestaande vloer worden gelegd?

Ja, een gietvloer kan op elke bestaande vloer worden aangebracht: hout, natuursteen, tegels, marmoleum, kurk, terrazzo, etc. Wel vraagt een bestaande vloer als ondergrond vaak wat extra voorwerk. De vakmensen van Gietvloer Nederland zorgen altijd voor een correcte basis.

 
Kan een gietvloer ook in een nieuwbouwwoning worden gelegd? Dit in verband met eventuele werking in de ondergrond?

Ja, bij nieuwbouwhuizen wordt de dekvloer altijd in een vroeg stadium van de bouw aangebracht. Tegen de tijd dat de woning wordt opgeleverd is de dekvloer meestal voldoende droog en uitgewerkt voor het aanbrengen van een gietvloer.

 
Wat is de beste methode om een nieuw gestorte dekvloer te drogen?

Door te zorgen voor een goede ventilatie (tocht) in combinatie met verwarming. Eventueel kunnen er ventilatoren geplaatst worden. Bij een anhydriet dekvloer wordt meestal ook nog de calciumsulfaat huid eraf geschuurd.

 
Mijn vloer is niet waterpas, kan er een gietvloer overheen?

Dat kan wanneer het afschot niet meer is dan 1 cm/m1. De ondergrond kan waterpas worden gemaakt met een egalinelaag of een anhydriet dekvloer.

 
Hoe ontstaat blaasvorming en wat is dampspanning?

Eventuele blaasvorming kan ontstaan bij dampspanning. Dampspanning is een opeenstapeling van vocht. Doordat vocht de eigenschap heeft naar boven te transporteren ontstaat er een bepaalde waterdruk in de ondergrond. Deze opgebouwde waterdruk wordt in de volksmond omschreven als dampspanning. Deze dampspanning kan een druk opbouwen van ca. 2-5 bar en zal de PU-gietvloer omhoog drukken waardoor blaasvorming in de gietvloer zal ontstaan. De oorzaak van dampspanning is meestal te wijten aan een lekkende water of verwarmingsleiding in de ondergrond. Je kunt dit dus voorkomen door alle leidingen goed tot zeer goed af te laten persen alvorens daar een vloerafwerking op aan te brengen.
Naast lekkage vanuit leidingen, bestaat de mogelijkheid dat blaasvorming optreed in natte ruimtes waar achteraf de naden met kit behandeld zijn. Het is daarom zeer belangrijk dat het afmonteren van deze ruimtes door professionals wordt gedaan. Gietvloer Nederland levert een een vloerafwerking wat vóór het afmonteren van deze (sanitaire) ruimtes geplaatst wordt, afmonteren van kranen, afkitten langs de randen etc. zal altijd na ons en door derden worden aangebracht.

 
Hoe lang duurt het leggen van een gietvloer?

4 -5 dagen (altijd één werkweek)

· 1e dag schuren + aanbrengen primer
· 2e dag schuren + aanbrengen egalisatielaag (schraplaag)
· 3e dag aanbrengen gietvloer
· 4e dag aanbrengen topcoating
· 5e dag aanbrengen topcoating 2-componenten polyurethaan.
 
Hoe krasbestendig is een gietvloer?

Bij normaal gebruik zal op termijn hooguit de topcoating slijten en lichte krasvorming optreden. Dit kan weer worden verholpen door de vloer licht op te laten schuren en van een nieuwe topcoating te voorzien. De Gietvloer Nederland Excellent vloeren zijn elastisch tot zeer elastisch en daardoor veel krasbestendiger dan bijvoorbeeld een epoxyvloer.

 
Wat is de minimaal dikte van een gietvloer?

2-3 mm.

 
Wat is het verschil tussen een epoxy en polyurethaan gietvloer?

Een epoxy gietvloer biedt onbegrensde mogelijkheden qua kleur en design. Van glitter, 3D-effecten tot en met mee laten gieten van foto’s of voorwerpen. Epoxy is ideaal voor het bereiken van spectaculaire effecten, maar harder en stijver dan polyurethaan, en daardoor iets gevoeliger voor scheuren. Een polyurethaan gietvloer is de beste keuze voor wie ‘gewoon’ een mooie en praktische vloer wenst. Polyurethaan is ook verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleurschakeringen. Bovendien is het elastische polyurethaan comfortabeler in gebruik: de vloer voelt warmer aan en is stiller (contactgeluidremmend) dan een epoxy gietvloer.